Share

12 afaceri noi, finanțate din fonduri europene

Prin intermediul unui program european, 40 de afaceri noi au fost înființate în România anul acesta. De această oportunitate s-au bucurat atât antreprenori cu experiență, cât și tineri aflați la începutul carierei. Printre proiectele finanțate se numără o fabrică de rulote, o agenție de turism educațional sau un atelier de croitorie modernă. Iată care este, pe scurt, povestea a 12 dintre aceste start-up-uri.

  1. Fabrică de rulote

Gabriel Bugnar și-a propus să realizeze prima fabrică de rulote din România. Prototipul primului model de rulotă se construiește prin investiții realizate în judetul Ilfov, la 35 de km. de București. Acolo se amplasează și se dotează un atelier de producție în care nu doar se construiește prototipul, ci se realizează și probele tehnologice.

Bugnar Gabriel – Gabriel.bugnar@gmail.com

 

  1. Atelier de croitorie modernă

Andrei Nitu a pus bazele unei afaceri ce oferă servicii complete de croitorie. Se realizează îmbrăcăminte la comandă pentru femei, bărbați, copii, articole pentru restaurant și catering, precum și îmbrăcăminte de protecție.

Nitu Andrei – aandreinitu@yahoo.com

 

  1. One way ticket garage

Ionuț Mareș a realizat un site ce conectează vânzătorul de mașini cu fericitul cumpărător într-un mod absolut nou. Fără negocieri, fără vizite la service și fără comisioane către intermediari.

Mares Ionut-Alexandru – ionut.mares@owt-studio.ro

 

  1. Agenție de turism educațional

Florin Glodeanu dorește să ofere tinerilor de astăzi acces la socializare și să le arate farmecul taberelor din trecut. El a înființat o agenție de turism educațional care se axează pe experiențele practice.

Glodeanu Florin – floringlodeanu@yahoo.com

 

  1. SC Happy Bee SRL-D

Marian Ciof și-a propus ca prin intermediul firmei S.C. HAPPY BEE. S.R.L-D să producă stupi, rame și alte elemente din lemn finit. Firma folosește o gamă largă de materii prime grupate pe trei categorii: material lemnos, adezivi și materiale auxiliare.

Ciof Marian Dorin – ciof_marian@yahoo.com

 

  1. Casa LEGO

Prin intermediul firmei Casa LEGO, Maria Baescu și-a propus să ofere locuințe cât mai multor persoane. Clienții pot comanda o locuință la pachet, ce va îngloba tot ce este nou în materie de tehnologie de montaj și materiale de construcție ecologice. Casa poate fi demontată cu ușurință și amplasată într-o altă locație.

Baescu Maria Alexandra – maria_baescu@yahoo.com

 

  1. SC Instal 2015 SRL

Mircea Bostina dorește să deschidă un depozit în care se poate realiza comerț cu ridicata, cu alte cuvinte, comerț ce constă în cumpărarea de mărfuri în mod continuu și în cantități mari, de la producători sau importatori.

Bostina Mircea – adriana_bostina2003@yahoo.com

 

  1. Portal web servicii SPA

Elena Păunete urmărește ca prin această afacere să organizeze informațiile cu privire la furnizorii de servicii SPA și să asigure accesibilitatea și utilitatea acestora la nivelul consumatorilor de astfel de servicii.

Paunete Elena Carmen – carmenpaunete@yahoo.com

 

  1. Rombroidery

Oana Cernătescu creează și comercializează îmbrăcăminte și accesorii Haute Couture, realizate pe baza tehnicilor manuale de înfrumusețare a materialelor (brodat, croșetat, tricotat).

Cernatescu Oana Maria – oana.cernatescu@gmail.com

 

  1. Table

Georgiana Cismaru a găsit soluția destinată ambelor categorii implicate în HoReCa: locația și clientul. O aplicație care înglobează mai multe restaurante din țară, astfel încât clientul nu este nevoit să aleagă în prealabil localul unde va ieși.

Cismaru Valeria Georgiana – valeria.cismaru@yahoo.com

 

  1. ro

Radu Zugravu a conceput EvPlan.ro, platforma online ce pune în contact persoanele care doresc organizarea unui eveniment special cu furnizorii de servicii pentru astfel de evenimente.

Zugravu Radu-Stefan – raduzugravu90@gmail.com

 

  1. Skyline

Ideea lui Andrei Contu presupune oferirea de servicii de fotografiere și filmare aeriană în toată zona de sud a României.

Contu Andrei – andreicontu22@yahoo.com

 

 

Acest articol face parte din campania de promovare a antreprenoriatului inițiată de Consiliul Județean Ilfov împreună cu asociațiile Travel Focus și Excelsior, ca parte din proiectul cu finanṭare europeanǎ “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ID POSDRU 149924. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.