Share

STARTUP ROADSHOW – „Secrets of a successful ICT start-up”

20140618_214215

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) a organizat Miercuri, 18 Iunie 2014, la hotel Cișmigiu, București, evenimentul STARTUP ROADSHOW „Secrets of a successful ICT start-up”.

Evenimentul a avut loc ca urmare a inițiativei Comisiei Europeane și European Young Innovators Forum (EYIF) de a organiza workshop-uri în 10 orașe europene (Poznan, Paris, Berlin, Praga, Atena, Londra, Madrid, București, Lisabona, și Budapesta), pe parcursul a opt luni de zile. Roadshow permite tinerilor participanți să interacționeze, să învețe și să fie instruiți de către modele de succes din domeniul IT, din România.

Tematica evenimentului a vizat promovarea în rândul tinerilor a antreprenoriatului din domeniul IT şi a exemplelor de bună practică. Astfel, la discuţii au luat parte, în calitate de mentori, tineri întreprinzători de succes care activează în domeniul IT: Alexandra Roată (Softlead), Cristian Tăbăcitu (UpDivision) și Radu Stănescu (Sandline).

20140618_182654În cadrul evenimentului, alături de echipa Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România reprezentată prin: domnul Vasile Priceputu – Președinte PTIR, domnul Marcel Ionescu – Vicepreședinte PTIR, a luat cuvântul domnul Florin Nicolae JIANU – Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, domnul Viorel PECA – Head of Unit Innovation, DG CONNECT, Comisia Europeană, domnul Kumardev Chatterjee – Președinte  EYIF-European Young Innovators Forum și domnul Patrik Kovács – Președinte JEUNE-Young Entrepreneurs’ Organization of the European Union.

Speakerii au pus accent pe beneficiile aduse de acest eveniment prin furnizarea unor modele de bună practică în domeniul IT, prin prezentarea măsurilor de sprijin pentru start-up-uri, și a celor mai noi oportunități în domeniul IT.

20140618_214246Evenimentul s-a bucurat de un real interes atât din partea studenților, tinerilor, tinerilor întreprinzători, reprezentanților organizațiilor de tineret, a oficialităţilor cât şi a mass-mediei.

Workshop-urile Startup Roadshow sunt organizate de reprezentanți ai tinerilor întreprinzători din fiecare țară parteneră, cu scopul de a construi un mediu de afaceri mai dinamic și mai puțin potrivnic pentru start-up-urile din Europa.

ECHIPA PTIR