Share

Forumului International de Afaceri ai Tinerilor Intreprinzatori din Rusia

In perioada 15 – 17 septembrie a avut loc în Rusia, Forumul Internaţional de Afaceri al Tinerilor Întreprinzători, unul dintre cele mai importante şi de mare amploare evenimente.    
Evenimentul a avut loc la invitaţia Omsk Manufaturing Association şi face parte din Planul Anului Tineretului în ceea ce priveşte principalele evenimente derulate în Anul Tineretului din Rusia. Fondatorul Forumului a fost Ministrul Sportului, Turismului şi Politicilor de Tineret din Federaţia Rusă.

Printre temele de discuţie la Forum, s-au regăsit:
  • Aspecte de topică despre dezvoltarea activităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor;
  • Metode şi forme privind sprijinul de stat a antreprenoriatului de tineret;
  • Probleme de impact ale mentalităţii naţionale privind abordările antreprenoriale;
  • Probleme de topică despre dezvoltarea filosofiei privind noi abordări asupra antreprenoriatului, referitoare la valorile etice şi morale umane;

Oportunitatea de dezvoltare, discuţii la nivel mondial şi adoptarea Cartei Internaţionale a Antreprenoriatului “Unind Forţe Pentru Definirea Viitorului”.
La eveniment au participat: Dl. Tony Blair şi Dna. Madeleine Albright, ca vorbitori.
Delegaţia României a fost reprezentată de Dl. Florin Jianu, Preşedinte Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Dna. Viţelaru Mădălina, structura Nord Est a Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Dl. Iulian Cazacu, Secretar General al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Dl. Mintaş Horia, vicepreşedinte PTIR, Dl. Gheorghişor Alin, PTIR SVO, Dl. Neamţu Cristian, PTIR Vest, Dl. Sicoe Corneliu, Adiministrator Sc Gallina SRL.
Prezentarea delegaţiei române, susţinută de domnul preşedinte Florin Jianu a conţinut următoarele puncte: Descriere şi activităţi ale Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Prezentare proiecte în derulare ale PTIR şi parteneriat în programul de finanţare START, Declaraţia 2009, Calitatea de membru la nivel naţional al CNIPMMR şi la nivel european al JEUNE.

Evenimentul a avut ca urmare o serie de apariţii media:
Video:
http://www.5-tv.ru/news/22695/
http://vkontakte.ru/video-11726802_130009146

Articole:
http://www.tatar-inform.ru/news/2009/09/14/184272/
http://mirtv.ru/content/view/76017/113/
http://www.oprf.ru/newsblock/news/2653/chamber_news/
http://lugansk.proua.com/news/2009/09/22/122027.html
http://www.pravda.ru/news/society/14-09-2009/323840-forum-0
http://omskpress.ru/news/6380/forum_zakrepili_khartiej/
http://relero.ru/main.php
http://www.pravda.ru/news/society/17-09-2009/324235-internet-0
http://www.moneytimes.ru/news/2009-09-17/forum/8133

Participarea delegaţiei Române a fost extrem de apreciată, fapt demonstrat atât în timpul evenimentului cât şi în perioada imediat următoare prin e-mailurile primite din partea organizatorilor şi a participanţilor.
„Vreau să le mulţumesc colegilor din structura naţională PTIR pentru efortul depus de a veni în Rusia şi a ne împărtăşi din experienţa proprie legată de activitatea patronală de tineret şi apreciez drept extrem de utilă această întâlnire. Una dintre ideile importante care s-au conturat la această întâlnire a fost participarea mai activă în parteneriat a structurilor care compun PTIR, la aplicaţii de proiecte europene şi naţionale menite să întărească capacitatea administrativă a PTIR.”