Share

Proiectul MENTORnet

Finanțator:

European Network of Mentors for Women Entrepreneurs
Action 6/G/ENT/CIP/10/E/N01C21

Parteneri:

- Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România
- Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri
- Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici și Mijlocii din România

Obiectivul general:

Înființarea primei rețele de mentori pentru femeile întreprinzător din România, în vederea sprijinirii acestora în promovarea și dezvoltarea afacerilor lor, contribuind în acest sens la creșterea rolului și implicării femeii în domeniul afacerilor, atât la nivel național cât și la nivel european.

Obiective specifice:

O.1. – Identificarea a 14 întreprinzători români de succes care pot deveni mentori pentru femeile întreprinzătoare din România
O.2. – Identificarea a 42 de femei întreprinzător de succes care vor deveni mentorați
O.3. – Stabilirea unei relații de mentorship între cei 14 mentori și cei 42 de mentorați de succes din România și între rețeaua creată în România și cel puțin două rețele europene de mentorship
O.4. – Stabilirea unei rețele de mentori pentru antreprenori la nivel național, care facilita interacțiunea dintre mentorii și mentorații din România cu mentorii și mentorații din întreaga Europă.

Activități:

1. Identificarea, selectarea și pregătirea a 14 mentori prin intermediul unei selecții deschise
2. Identificarea și selectarea a 42 de mentori – femei întreprinzător
3. Formarea celei mai bune și eficiente relații mentori – mentorați, bazată pe experiența și așteptările participanților. Întâlnirile dintre mentor și mentorat vor avea loc cel puțin o dată pe lună, pe toată durata proiectului.
4. Monitorizarea și facilitarea acestei relații pe toată perioada de implementare
5. Evaluarea și raportarea pe baza acestor relații într-un mod comprehensiv și consistent.
6. Asigurarea vizibilității rețelei naționale a mentorilor

Pe parcursul implementării proiectului va fi organizată o sesiune de instruire pentru cei 14 mentori, în domeniul mentoratului.
De asemenea, cele 42 de femei care for intra în programul de mentorat vor fi asistate în dezvoltarea și promovarea afacerii lor pe o perioadă de 1 an, în cadrul proiectului și pentru încă 2 ani în perioada următoare finalizării proiectului.
Fiecare dintre cei 14 mentori vor mentora 3 afaceri pe perioada deja menționată.
Perioada de mentorat va fi implica o serie de responsabilități de fiecare parte: mentor – mentorat, participarea în cadrul acestei relaționări se va baza pe consimțământul liber exprimat al fiecărei părți.
Rețeaua va fi conectată cu alte rețele la nivel european, iar schimbul de experiențe și bune practici va fi promovat atât în România cât și în Europa.