Share

Florin Jianu – noul preşedinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE

Florin Jianu a fost numit noul preşedinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE, în cadrul alegerilor care s-au desfăşurat la Varşovia în 29 Ianuarie 2012.

Aceast numire este importantă atât în contextul dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Europa, dar şi prin raportarea la viitoarele politici europene, orientate către creştere economică, bazate pe resursa cea mai importantă – tinerii.

JEUNE a fost fondată în anul 1999, la Brussels, Belgia, având ca şi obiectiv principal reprezentarea la nivel european a intereselor tinerilor întreprinzători. În momentul de faţă, organizaţia reprezintă peste 300.000 de tineri din toată Europa. JEUNE este membră a European Association of Crafts and SMEs – UEAPME şi a European Office of Craft, Trades and SMEs for Standardization – NORMAPME.

Organizaţiile membre provin din Germania, Italia, Franţa, Luxemburg, Ungaria, Grecia, Spania, Polonia, România şi Serbia. Activităţile JEUNE s-au concretizat în primul rând, în realizarea de lobby la nivelul instituţiilor europene dedicate antreprenoriatului, participarea la grupuri europene de dialog social, dar şi implementarea unor proiecte ce au vizat mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar şi cel de business, precum şi facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători.

[Comunicat de presă]