Share

Vasile Priceputu, Președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, a fost ales vineri, 25 Aprilie 2014, Vicepreședinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE

În data de 25 Aprilie 2014, a avut loc la sediul Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Adunarea Generală a Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE, în cadrul căreia s-au derulat alegerile JEUNE pentru perioada 2014-2017.

JEUNE – Young Entrepreneurs of the European Union, fondată în anul 1999, la Brussels, Belgia, are drept obiectiv principal reprezentarea la nivel european a intereselor tinerilor întreprinzători. În momentul de față, organizația reprezintă peste 300 000 de tineri din toată Europa și este membră a European Association of Crafts and SMEs – UEAPME și a European Office of Craft, Trades and SMEs for Standardization – NORMAPME.

Organizațiile membre provin din Azerbaijan, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Spania și Turcia. Activitățile JEUNE s-au concretizat în primul rând în: realizarea de lobby la nivelul instituțiilor europene dedicate antreprenoriatului, participarea la grupuri europene de dialog social, implementarea unor proiecte care au vizat mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar și cel de business, precum și în facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători.

Ca urmare a alegerilor organizate, pentru mandatul 2014-2017, Conducerea JEUNE are următoarea structură:

-          Președinte – Patrik Kovács – Ungaria

-          Prim-Vicepreședinte – Andrea Gelfi – Italia

-          Vicepreședinte – Vasile Priceputu – România

-          Vicepreședinte  – Ali Yucelen – Turcia

În ceea ce privește continuarea și diversificarea activităților implementate de către JEUNE, noul Președinte al organizației a declarat:

“Sunt profund convins că JEUNE a ajuns la un punct istoric important datorită muncii în echipă din anii anteriori, sub președinția derulată cu succes de Florin Jianu – care este un model pentru toți membrii JEUNE! Consider că a venit timpul pentru afirmarea antreprenoriatului de tineret, aceasta fiind soluția necesară pentru provocările cu care se confruntă Europa astăzi. Antreprenoriatului în rândul tinerilor are nevoie de o rețea puternică, unită și inovatoare, cu reprezentativitate în toată Europa, care se va confrunta cu noile provocări și va deschide noi dimensiuni. În acest fel, JEUNE va fi în măsură să-și îndeplinească în totalitate rolul de susținător și de a fi principala voce a tuturor tinerilor întreprinzătorilor europeni.”

Numirea domnului Vasile Priceputu – Președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România în funcția de vicepreședinte JEUNE este foarte importantă atât în contextul dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din România, dar și prin raportarea la viitoarele politici europene care vor avea la bază inclusiv propunerile enunțate de o organizație românească, tinerii întreprinzători români fiind reprezentați în acest fel la nivel european.

Adunarea Generală a JEUNE a fost urmată de o vizită la Parlamentul României, unde reprezentanții delegațiilor străine s-au întâlnit cu reprezentanți ai cancelariei Primului-Ministru Victor Ponta și apoi de o dezbatere la institutul ASPEN, având ca temă a discuțiilor: “rolul antreprenoriatului în dezvoltarea economică post-criză și rolul networking-ului în dezvoltarea de proiecte europene”.