Share

Elevii clujeni, cei mai buni din Romania la Planuri de afaceri in 2014!

Introducerea Competiţiei „BUSINESS PLAN” in calendarul national al MEN începând cu anul şcolar 2008-2009 a venit în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, facilitând corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică a elevilor. Competiţia s-a adresat tuturor firmelor de exerciţiu (FE) înregistrate/reînregistrate în anul şcolar  2013-2014 la ROCT- Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România http://www.roct.ro/competitia-business-plan/ şi s-a desfăşurat în trei etape (locală, regională şi naţională).

Firma de Exercitiu Instant Construct SRL de la Colegiul Economic ” Iulian Pop” Cluj-Napoca, coordonata de dl. prof. Dorel Avram, formata din elevii Cosarca Sorin si Alexandra Oanes, firma calificata in urma castigarii etapei pe scoala, judeteana si a celei regionale Nord-Vest, a castigat Locul 1 in Romania la etapa nationala BUSINESS PLAN, organizata in data de 27 mai 2014 la Bucuresti de catre Ministerul Educatiei Nationale, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate –ROCT,  Asociatia Euro 26 Romania, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania si KulturKontakt Austria.

La Competitia Nationala Business Plan de la Bucuresti au participat cele mai bune 8 FE calificate din cele 8 regiuni de dezvoltarea ale Romaniei: Nord–Est, Sud-Est Dobrogea, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru si Bucuresti-Ilfov. In Competitia Business Plan in anul 2014 s-au inscris 380 de firme de exercitiu (FE) concurente din toata tara.

Domnul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism,  Florin Nicolae Jianu a participat in decursul zile la faza nationala a competitiei Business plan sustinand importanta introducerii educatiei antreprenoriale si a conceptului de “firma de exercitiu” la nivelul tuturor institutiilor de invatamant.

Domnul Marius Moldovan, in calitate de reprezentant al Centrului Regional Start You Nord-Vest pentru Business Plan a transmis un mesaj castigatorilor subliniind ca “acest premiu binemeritat,  este o importanta carte de vizita in educatia voastra antreprenoriala cat si pentru viitoarea afacere reala! Felicitari! Valoarea nu asteapta numarul anilor, dar anii asteapta confimarea valorii, iar acum ati reconfirmat pentru voi, pentru profesorii vostrii, pentru scoala, pentru noi toti la un loc, faptul ca regiunea Nord-Vest este un reper educational antreprenorial in Romania in tranzitia de la scoala la viata activa.`

Competitia Business Plan este la a -VI- a editie, fiind organizata pe trei nivele (locală, regională şi naţională). Regiunea Nord-Vest, a ocupat locul 1 la nivel national in anul 2013 prin firma de exercitiu Eco-gen de la CN Andrei Muresanu din Bistrita, reusind sa castige locul 1 in Romania si in 2014 prin Firma de Exercitiu Instant Construct SRL  de la CE Iulian Pop din Cluj-Napoca !

Derularea Competitiei Business Plan 2014 a fost un efort comun, pentru care multumim tuturor profesorilor, elevilor, scolilor, partenerilor, oamenilor de afaceri si tututror firmelor de exercitiu din regiunea Nord-Vest care au adus plus valoare competitiei regionale in context national.

Scopul Competitiei Business Plan este acela de a forma, descoperi si valorifica idei de afaceri valoroase. Obiectivele Competitiei urmaresc valorificarea spiritului antreprenorial, initiativa, asumarea riscului, dezvoltarea unor competente, colaborarea, incurajarea competitiei simuland activitatea unei firme reale si activitati specifice mediului economic rea

ministru IMM_Florin JianuLocul1_FE _InstantConstruct_SRL_CE IulianPOP_ClujLocul 1 BP