Share

Mediul public mai aproape de IMM-uri – realizări și obiective

Eveniment

Mediul public mai aproape de IMM-uri – realizări și obiective

 

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, a organizat în data de 8 Mai 2014, la Brăila, în stațiunea Lacu Sărat, la sediul Centrului de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană, Aleea Centrală, Vila „Lăcrămioara”, începând cu ora 11:00, evenimentul „Mediul public mai aproape de IMM-uri – realizări și obiective”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului FLORIN JIANU – Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, domnului VASILE PRICEPUTUPreședinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, domnului MIHAI TUDOSE – Deputat, Președinte al Comisiei Economice din Camera Deputaților, domnului STANCU GHEORGHE BUNEA – Președintele Consiliului Județean Brăila, domnului AUREL GABRIEL SIMIONESCU – Primar al Municipiului Brăila, domnului MARIAN DRAGOMIR – Deputat, domnului DORIN PETREA – Deputat,  precum și de prezența altor reprezentanți ai oficialitățior locale, reprezentanți ai IMM-urilor și reprezentanți ai mass-mediei.

Evenimentul a avut drept scop promovarea instrumentelor elaborate la nivel național în vederea susținerii activității IMM-urilor și încurajarea dezvoltării de noi activități antreprenoriale.

Domnul Ministru Florin Jianu a luat cuvântul și a prezentat principalele reglementări aduse de noua lege a IMM-urilor și noile programe de susținere a activității acestora.

Domnul Vasile Priceputu, Președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, a pus accent pe importanța realizării unor astfel de evenimente, care să contribuie la formarea unui dialog deschis între mediul public și mediul privat, cu scopul dezvoltării mediului antreprenorial.

Președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Stancu Gheorghe Bunea, a evidențiat necesitatea dezvoltării de parteneriate între ministere, pentru susținerea IMM-urilor, punând accent pe accesarea fondurilor europene.

Reprezentanții IMM-urilor prezenți la eveniment au adresat întrebări reprezentanților autorităților publice, iar din discuțiile purtate a rezultat o serie de propuneri pentru susținerea și îmbunătățirea mediului antreprenorial.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România apreciază evenimentul drept unul de succes și dorește organizarea de întâlniri similare cu scopul sprijinirii activităților tinerilor întreprinzători.

Echipa PTIR