Share

Oportunitate pentru întreprinzători – „START pentru tine!”

START PT TINEÎn data de 7 aprilie 2014, Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu  Asociația Comunelor din România, Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor  EUROPROJECT și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART a început implementarea proiectului „START pentru tine!”, proiect de tip strategic, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, CPP 135, DMI 5.2.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de facilitarea integrării pe piața muncii și creșterea capacității de ocupare a populației din zonele rurale aferente regiunilor de dezvoltare S-E, S-V și N-E, prin asigurarea accesului la informații, la servicii de consiliere și formare profesională și la asistență în domeniul antreprenorial a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, a persoanelor inactive și a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență.

În cadrul proiectului se vor înființa și amenaja 3 centre inovative de antreprenoriat și ocupare START UP, în regiunile S-E, S-V și N-E. Grupul țintă este format din 740 de membri care vor beneficia de serviciile de informare, asistență și consiliere furnizate. Dintre aceștia, 280 de persoane vor urma programe de formare profesională în domenii non-agricole, iar 240 vor beneficia de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale proiectului este promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale prin stimularea dezvoltării de activități antreprenoriale de către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, persoane inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență. În acest scop, proiectul presupune sprijinirea persoanelor care doresc să devină întreprinzători privați, atât prin cursuri de competențe antreprenoriale, cât și prin derularea unui program de incubare pentru 15 noi afaceri în cadrul celor 3 centre regionale de antreprenoriat și ocupare START UP. Prin proiectul „START pentru tine!” vor fi create condițiile pentru dezvoltarea activităților independente în domenii non-agricole, în vederea creșterii sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale, prin incubarea și susținerea a 15 noi afaceri și oferirea de consiliere și consultanță financiară, juridică, în marketing și management, acțiune care determină autoocuparea asociaților firmelor și crearea de noi locuri de muncă.

Persoanele interesate de participare la programul prevăzut de proiect, vor putea contacta reprezentanții centrelor de antreprenoriat și ocupare START UP din cele 3 regiuni de dezvoltare vizate.