Share

Conferința de presă „Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2”

20141024_100958Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART a organizat vineri, 24 Octombrie 2014, ora 10:00, la Hotel Unirea, Str. Piața Unirii Nr. 5, Iași, Conferința de presă regională din cadrul proiectului „Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2”.

Evenimentul a avut drept scop promovarea incluziunii sociale a femeilor și creșterea reprezentativității acestora în mediul de afaceri, precum și a modalităților de înscriere și participare în cadrul proiectului.

Obiectivul general al proiectului vizează diminuarea inegalităților de gen existente în societatea românească prin încurajarea participării pe piața forței de muncă și prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

20141024_105324În cadrul evenimentului, alături de echipa Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România reprezentată prin Doamna Mădălina HARAGA – Vicepreședinte PTIR și Doamna Denisa Vlad – Responsabil PR și comunicare PTIR, au luat cuvântul Domnul Florin Nicolae JIANU – Ministru Delegat – DEPARTAMENTUL PENTRU IMM-URI, MEDIUL DE AFACERI ȘI TURISM, Domnul Răzvan Bogdan ABALAȘI – Subprefect Iași, Domnul Narcis TĂBĂCARU – Șef Oficiu OTIMMC Iași, precum și Doamna Doina DREȚCANU – Mentor Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin.

Discursurile speakerilor s-au bazat pe evidențierea importanței antreprenoriatului feminin pentru economia din România, precum și pe promovarea incluziunii sociale a femeilor prin diminuarea inegalităților de gen existente în societate, creșterea participării pe piața forței de muncă și dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor:

  • „Femeile au un cuvânt puternic de spus în mediul antreprenorial la nivel național, dar și european. Afirm acest lucru bazându-mă pe statisticile care indică faptul că 2 din 4 femei din România conduc o afacere, iar 60% dintre companiile SRL-D au la bază inițiativa unei doamne”, – Florin Nicolae JIANU – Ministru Delegat – DEPARTAMENTUL PENTRU IMM-URI, MEDIUL DE AFACERI ȘI TURISM.
  • „Statisticile arată că succesul motivează mai mult femeile decât bărbații. Poate că succesul înseamnă independența, confirmarea propriului potențial dar și satisfacția realizării unui vis, a unei idei personale. Numai că succesul se obține cu perseverență, cu multă muncă, cu sacrificii și cu o echipă, mai ales într-o afacere. – Doina DREȚCANU – Mentor Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin.

Evenimentul s-a bucurat de prezența femeilor din diferite domenii de activitate, categorii sociale și medii de proveniență, precum și de reprezentanți ai mass-media.

ECHIPA PTIR