Share

CONFERINȚA REGIONALĂ „Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2” Brașov, 29 ianuarie 2015

Joi, 29 ianuarie 2015, a avut loc la Brașov conferința regională din cadrul proiectului „Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2”. Evenimentul a fost organizat de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART.

„Promovarea exemplelor de bune practici contribuie decisiv la încurajarea dezvoltării mediului antreprenorial, iar poveștile de succes demonstrează încă o dată că la baza oricărei inițiative stă curajul de a schimba lumea în care trăiește. Antreprenoriatul feminin reprezintă o componentă esențială a dezvoltării economice a României. Cred în femeile antreprenor și în capacitatea lor de inovare”, a declarat domnul Florin Jianu.

P2 Brasov„Ponderea femeilor care aleg să deschidă o afacere în Brașov a crescut în ultimii ani. Pe de altă parte, firmele de tip S.R.L.-D. administrate de femei sunt mult mai stabile. Din partea guvernamentală vom continua să susținem inițiativele antreprenoriale prin intermediul programelor naționale pe care le coordonăm, referindu-mă aici în special la Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM”, a subliniat domnul Adrian Panait, director general în cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri și Turism.

„Femeile au un cuvânt important de spus în societate, iar poveștile lor de succes pot influența decisiv cariere și destine”, a menționat doamna Denisa SAMEK, Responsabil PR şi comunicare, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR)

„Matricea succesului nu diferă foarte mult între bărbați și femei. De-a lungul celor 25 de ani de activitate vă pot spune că esența este perseverența și menținerea standardului calității.” (Victoria BURTON, mentor)

„Curajul este cel care m-a determinat să devin antreprenor. Cred în tăria oricărei femei în a construi nu numai locuri de muncă noi, ci și povești de viață” (Cristina CHIRIAC, mentor)

„O afacere de succes este una în care accentul este pus pe echipa pe care o construiești.” (Doina DREȚCANU, mentor)

„La baza excelenței este învățarea continuă, curajul de a lupta neîncetat pentru ceea ce crezi și atenția la nevoile clienților.” (Daniela RAICIU, mentor)

 „Succesul stă în voință, curajul de a pune în practică ceea ce gândești și perseverență. Tratează oamenii cu interes, fă-i să se simtă speciali și vei regăsi calitate în munca lor.” (Elena TIUCA, mentor)

 

Evenimentul a avut drept scop promovarea incluziunii sociale a femeilor și creșterea reprezentativității acestora în mediul de afaceri, precum și a modalităților de înscriere și participare în cadrul proiectului.

În cadrul proiectului, vor fi organizate la Brașov cursuri de formare profesională – lucrător în comerț, dar și de competențe antreprenoriale începând cu luna februarie 2015. Înscrierile se pot face la sediul OTIMMC Brașov sau prin intermediul adresei de e-mail office@ptir.ro, până la 20 februarie 2015.

Alături de echipa Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România reprezentată prin domnul Florin JIANU și doamna Denisa VLAD – responsabil PR și comunicare, la eveniment au luat cuvântul domnul Adrian PANAIT – Director general, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism și mentorele Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin: Victoria BURTON, Cristina CHIRIAC, Doina DREȚCANU, Daniela RAICIU, Elena TIUCA.

 

 

ECHIPA PTIR