Share

10 antreprenori și-au înființat afaceri cu fonduri europene  

Prin intermediul unui program european desfășurat anul acesta, 40 persoane au beneficiat de finanțare pentru afacerile lor. Antreprenorii au fost selectați pe baza unor criterii stricte, au muncit constant, iar acum se bucură de succesul business-urilor pe care le-au înființat. În continuare vă prezentăm, pe scurt, povestea a zece dintre business-urile înfiinṭate.

  1. C. Vecinul S.R.L.

Florin Cepraga activează în domeniul IT și în cel al industriilor creative, fiind editorul unui ziar săptămânal și al unui site. Site-ul își propune să ofere o alternativă viabilă și reală la peisajul mass-media actual, prezentând oameni care dezvoltǎ comunitatea în judeṭul Ilfov.

Cepraga Florin – florincepraga@gmail.com

 

  1. SC Uzina Print Creativ

Bogdan Niculae realizează editare print, producție și creație publicitară. Uzina Print Creativ are ca obiect de activitate tipărirea machetelor grafice, realizarea conceptelor de identitate vizuală și personalizarea de materiale publicitare.

Niculae Bogdan – n.bogdan@hotmail.com

 

  1. Travelplaces

Emil Constantin Marina a creat o platformă-portal pentru vânzare online de produse turistice, cu o abordare inovatoare asupra prezentării catalogului de oferte. Caracteristica diferențiatoare a acestuia este inversarea perspectivei tradiționale a găsirii prețului cel mai mic pentru o căutare certă.

Marina Constantin Emil – dinumarina@gmail.com

 

  1. Recondiționarea produselor prin metoda reciclării

Prin această afacere, Georgiana Seizu dorește să recondiționeze obiectele de mobilier și alte elemente de decor, folosind tehnicile reciclării creative. Aceasta oferă clienților produse unicat, cu un design deosebit care transmite istoria obiectului, creativitatea și pasiunea pentru artă.

Seizu Georgiana Cristina – seizu.georgiana@yahoo.com

 

  1. Atelier de creație “Mereu altfel”

Cătălin Chirea a dezvoltat un concept unic pe piața românească, promovând, totodată, obiectele handmade. Pe termen lung se dorește dezvoltarea unui atelier de creație.

Chirea Catalin – chirea_catalin@yahoo.com

 

  1. ro

Ionuț Bilan a creat Aventurio, o agenție de turism online specializată pe agregarea și vânzarea circuitelor turistice organizate de touroperatorii români. Practic, firma este o agenție de turism detailistă, iar Aventurio.ro este o platformă online unde turiștii pot căuta, compara și rezerva online circuite turistice de la agențiile touroperatoare.

Bilan Ionut-Decebal – decebal.bilan@gmail.com

 

  1. Confecții tricotaje

Alexandra Zamfir și-a propus să folosească forța de muncă tânără din județul Ilfov, în mod special femeile,  pentru a crea un atelier de creație cu o unitate de producție performantă.

Zamfir Alexandra Adina – Alexandra.zmf@gmail.com

 

  1. Publikon

Isabelle Stroie oferă prin intermediul Publikon notorietate antreprenorilor mici si mijlocii, printr-o modalitate de promovare accesibilă. Publikon este o publicație lunară, distribuită gratuit și plasată în locații aglomerate.

Stroie Isabelle-Gabriela – isabelle.stroie@yahoo.com

 

  1. Fashion Match

Mara Ciama a creat o aplicație mobila care ține locul unui stilist profesionist. Fashion Match le oferă cumpărătorilor de haine și accesorii vestimentare servicii similare cu cele ale unui stilist profesionist, folosind un algoritm automat de asortare a produselor dintr-unul sau mai multe magazine, atat pentru cumpărăturile online, cât și pentru cele din magazinele fizice.

Ciama Mara – mara.ciama@globalrecords.ro

 

  1. Uptown Live Events

Irina Neacșu și-a propus să creeze din orice eveniment obișnuit unul spectaculos, de bună calitate și să surprindă plăcut clienții prin serviciile oferite.

Neacșu Livia Irina – irinadorobantu@yahoo.com

 

 

Acest articol face parte din campania de promovare a antreprenoriatului inițiată de Consiliul Județean Ilfov împreună cu asociațiile Travel Focus și Excelsior, ca parte din proiectul cu finanṭare europeanǎ “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ID POSDRU 149924. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.