Share

40 de start-up-uri au primit finantare de 1 milion de euro

Ilfov,  10 decembrie 2015

In data de 15 decembrie 2015 se va incheia oficial proiectul lansat in februarie de Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Asociatiile Travel Focus si Excelsior, prin care a fost oferita finantare de cate maxim 25.000 euro pentru 40 de start-up-uri. Peste 100 de planuri de afaceri au participat la concurs si cele mai bune 40 dintre ele au fost finantate, proiectul presupunand, de asemenea, si lansarea a 2 incubatoare de afaceri, plus participarea gratuita la cursuri de antreprenoriat pentru 400 de tineri din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

“Sunt multumit ca am reusit sa realizam prin intermediul acestui proiect POSDRU peste 100 de noi locuri de munca si ca am sprijinit mediul antreprenorial din Romania. Am oferit o sansa unica pentru 40 de tineri, acum ei sunt deja oameni de afaceri si le doresc succes, sa aiba ambitii mari si putere de munca. Noi le-am oferit aripile ca sa zboare, insa greul de-abia acum incepe pentru ei.”, a declarat Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Cine sunt cei 40 de noi antreprenori?

Alegerea celor 40 de idei de business finantate a fost realizata de o comisie formata din reprezentanti ai celor 3 parteneri din proiect, societatea civila, patronate din domeniu si sub supravegherea institutiilor statului. Initial, au fost selectate 42 de planuri de afaceri, insa numai 40 au solicitat si primit finantare in final. Antreprenorii sunt studenti, femei si tineri care au fost doritori sa-si deschida o afacere. Cei mai multi sunt la prima idee de afacere si la prima firma infiintata. Domeniile alese sunt complexe si creative, printre ele regasindu-se o fabrica de rulote, o fabrica de tricotaje care are deja 7 angajate, agentii de publicitate si organizare evenimente, agentii de turism, un birou de arhitectura, o firma care face filmari din drone, multe firme de IT, publicatii online si altele.

“Nu aveam incredere ca pot sa-mi infiintez o afacere cu ajutorul unui program al carui anunt l-am vazut pe Facebook. Nu a fost un drum usor, dar ma bucur ca am incercat. Afacerea mea, fabrica de rulote, incepe sa prinda contur, iar pana in 2017 mi-am propus sa incepem si productia.”, a declarat Gabriel Bugnar, unul dintre castigatorii proiectului.

„A fost un proiect greu, am muncit mult, dar sper ca peste cativa ani cateva dintre aceste firme sa ajunga la succes international. Atunci as fi cu adevarat fericit si as considera ca las cu adevarat ceva in urma mea si a muncii echipei mele.”, a declarat Razvan Pascu, partener in acest proiect prin intermediul Asociatiei Travel Focus.

Rezultatele obtinute

Prin implementarea acestui proiect s-a reusit reducerea gradului de somaj in randul tinerilor prin crearea a peste 100 de noi locuri de munca, incurajarea initiativei antreprenoriale prin realizarea unei campanii de promovare a antreprenoriatului, dezvoltarea abilitatilor manageriale pentru 400 de tineri prin intermediul cursurilor de antreprenoriat, cresterea numarului de intreprinderi si sustinerea inovatiei.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe site-urile www.25000euro.ro si pe www.ScoalaDeAntreprenoriat.ro

Despre proiect

Proiectul „Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul s-a desfasurat in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea). Au fost targetati in special (dar nu exclusiv) tineri intre 18-25 de ani, studenti si femei cu spirit antreprenorial.

 

Persoana de contact pentru jurnalisti:

Rǎzvan Pascu

contact@razvanpascu.ro