Share

Conferinţa de presă de încheiere a proiectului „Growing-Up II”

Joi, 28 ianuarie 2016, începând cu ora 10:00, la sediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România din Piața Walter Mărăcineanu nr. 1-3, s-a desfăşurat conferinţa de presă de încheiere a proiectului „Growing-Up II” (C6 – 621837), derulat în cadrul Programului Erasmus pentru tinerii antreprenori.

La eveniment au luat parte doamna Daniela OanceaManager de Proiect din partea Asociației Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (coordonatorul proiectului), doamna Elena Soava, Șef Serviciu Dezvoltare Antreprenoriala din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, tineri antreprenori și viitori antreprenori, precum şi reprezentanţi ai mass-media.

Au fost prezenți și doi tineri antreprenori, beneficiari ai proiectului, care au povestit despre beneficiile participării lor la Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori:

Scopul inițiativei GROWING-UP II a fost încurajarea schimbului de experiență în afaceri între IMM-urile din Europa. Proiectul a urmărit să promoveze cultura antreprenorială la nivel european, internaţionalizarea şi creşterea competitivităţii IMM-urilor din Europa.

În perioada 1 Februarie 2014 – 31 Ianuarie 2016, au fost realizate 80 de schimburi de experiență de succes. Durata medie a acestora a fost de 3,6 luni, iar valoarea medie a sprijinului financiar oferit tinerilor a fost de 3.000 . Valoarea toală a proiectului: 353.044,53 €.

Cu această ocazie a avut loc și prezentarea broșurii “Growing-Up II – Povești de succes”, care cuprinde informatii despre 11 dintre cele mai interesante stagii de schimb de experiență din cadrul proiectului.

growing-up 2 brosura

Puteți găsi mai multe informații despre programul Erasmus pentru tinerii antreprenori la adresa: www.erasmus-entrepreneurs.eu.