Share

Programul Erasmus pentru tineri intreprinzatori te ajuta sa deveni antreprenor – PRACTYCE IV

  1. Vei fi propriul tău șef

Știi la fel de bine ca și noi ce înseamnă un șef incapabil și stresant. Dacă faci parte dintr-o generație care este pregătită să-și asume propriile idei și acțiuni, vei aprecia cu siguranță libertatea și flexibilitatea pe care ți-o va acorda propria ta afacere.

  1. Îți vei stabili singur programul de lucru

Ca angajat ți se impune un orar strict și nu de puține ori ești obligat să faci ore suplimentare care nu sunt plătite la adevărata valoare a efortului depus. A fi antreprenor înseamnă și a-ți gestiona timpul de muncă după propriile nevoi și așteptări de la afacerea ta.

  1. Vei lua singur deciziile

Libertatea ta este atacată în momentul în care altcineva gândește, vorbește și acționează în numele tău, interzicându-ți să-ți exprimi ideile valoroase; confortul oferit de statutul de “condus”, care te scutește de responsabilitate, nu poate concura cu satisfacția pe care o ai când realizezi ceva prin propriile tale eforturi.

  1. Vei lucra cu oameni pe care tu însuți i-ai angajat

Ca angajat ești de multe ori forțat să muncești alături de oameni cu care nu ai nimic în comun sau care nu se ridică la nivelul tău, deși aveți aceeași funcție. Lucrând cu oameni pe care ți i-ai ales după propriile tale criterii îți va fi mai ușor să îți organizezi afacerea și vei avea o idee mai clară despre calitățile și defectele acestora. Mai mult, ai posibilitatea să apelezi la ajutorul apropiaților tăi, ceea ce îți va înlesni munca.

  1. Vei progresa datorită provocării concurenței

Dacă te simți bine atunci când înveți ceva și te auto-depășești, știi bine că lucrând ca angajat ai niște sarcini monotone și nu ești încurajat să progresezi. În schimb, pentru a-ți dezvolta afacerea și pentru a-ți depăși concurenții, vei învăța în fiecare zi ceva nou.

  1. Te vei bucura de aprecierea celorlalți

Cel care se lansează într-o afacere nu urmărește exclusiv avantajul material; își propune de asemenea să iasă din anonimatul în care se află în mod obișnuit angajații unei firme sau ai unei instituții. Dacă vrei să te faci cunoscut și apreciat pentru munca și calitățile tale, va trebui să fii diferit de ceilalți, să ai inițiativă.

  1. Vei crea noi locuri de muncă

Și tu și prietenii tăi știți că locurile de muncă sunt puține, prost plătite, și nu de puține ori se întâmplă ca valoarea unui candidat să nu fie principalul criteriu de selecție. Propria ta afacere este în primul rând o soluție pentru tine, pentru că te va scuti de nesfârșitele căutări și interviuri fără rezultat, însă cea mai mare satisfacție o vei obține atunci când le vei oferi tu altora o sursă de venit, poate chiar apropiaților tăi.

  1. Vei face mai mulți bani

Prima și cea mai importantă diferență între a lucra ca angajat și a avea propria ta firmă se referă la bani. Ca angajat vei avea un salariu fix care va crește doar în situații de excepție (promovare, greve s.a.). Propria ta afacere îți oferă posibilitatea de a obține din ce în ce mai mulți bani pe măsură ce te vei dezvolta.

Proiectul “PRACTYCE IV” va oferi antreprenorilor motivati, nou infiintati sau aspiranti, o formare la locul de munca intr-o alta tara europeana pentru a-si dezvolta si imbunatati perspectivele de afaceri intr-un cadru international

Pentru inscriere ai nevoie de urmatoarele documente (nu exista un model prestabilit):

–          Un CV

–          O scrisoare de motivatie

–          Un plan de afaceri

Documentele, toate redactate in limba engleza, se vor incarca pe platforma online https://webgate.ec.europa.eu/erasmusentrepreneurs/index.cfm?fuseaction=app.welcome ,unde vei completa si cateva campuri cu date informative despre tine si despre schimbul pe care vrei sa il realizezi.