Share

Conferinta de presa de incheiere proiect „Growing-Up”

poza erasmus

Marți, 27 Ianuarie 2015, la sediul Romania HUB, din Strada Poterași nr. 11, Sector 4, București, s-a desfăşurat conferinţa de presă de încheiere a proiectului „Growing-Up” (C5-325088), derulat în cadrul Programului Erasmus for Young Entrepreneurs.

La eveniment au luat parte domnul Adrian Panait, Directorul General al Direcției Generale Politici Antreprenoriale, doamna Daniela Oancea – Manager de Proiect din partea Asociației Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, doamna Erika Papp – Expert în cadrul proiectului din partea Direcției Generale Politici Antreprenoriale, tineri antreprenori și viitori antreprenori, precum şi reprezentanţi ai mass-media. Totodată, au fost prezente două tinere antreprenoare, beneficiare ale proiectului.

conferinta presa 1 - EYEObiectivul proiectului vizează încurajarea schimbului de experiență în afaceri între IMM-urile din Europa. Proiectul le oferă noilor antreprenori posibilitatea de a lucra împreună cu un antreprenor experimentat dintr-o altă țară participantă și de a-şi consolida competenţele necesare pentru iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri. Mai mult, proiectul urmărește internaționalizarea și creşterea competitivităţii IMM-urilor din ţările participante, prin facilitarea accesului pe piaţa europeană şi identificarea unor noi potenţiali parteneri de afaceri.

Doamna Daniela Oancea a deschis conferinţa printr-o scurtă prezentare a programului Erasmus for Young Entrepreneurs, precum şi a proiectului „Growing Up” din perspectiva obiectivelor stabilite şi a rezultatelor obținute în cei doi ani de implementare: 47 de schimburi de experiență încheiate cu succes, care au durat în medie 3 luni, valoarea medie a sprijinului financiar oferit tinerilor fiind de 2.600 €.

Doamna Erika Papp a detaliat modalitatea prin care cei interesaţi pot deveni parte a programului, invintându-i să acceseze site-ul www.erasmus-entrepreneurs.eu. Astfel, deși proiectul Growing-Up s-a încheiat, cele două organizații partenere își continuă activitatea ca Organizații Intermediare în cadrul “Growing-Up II”, aplicaţiile fiind deschise până la sfârşitul anului 2015.

A urmat prezentarea broșurii “Growing-Up – Povești de succes”, care cuprinde informatii despre 11 dintre cele mai interesante stagii Erasmus. Ca o ilustrare a poveștilor de succes “Growing-Up”, au fost prezente la eveniment și două dintre protagoniste: Lorena Andreea Urse și Victoria Baltag, care ne-au povestit despre beneficiile participării lor la Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori.

conferinta presa 3 - EYEÎn încheiere, domnul Adrian Panait a prezentat sursele de finanțare puse la dispoziția IMM-urilor din România de către Direcția Generală Politici Antreprenoriale. Practic, programele gestionate de către DGAP vin în completarea sprjinului oferit de programe europene, precum Erasmus pentru tinerii antreprenori.

Proiectul „Growing-Up”
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni și a fost implementat de un consorțiu format din 4 Organizaţii Intermediare (IO) din 3 State Membre ale UE: România, Polonia, Italia. Acestea sunt:
Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (coordonator): www.ptir.ro
Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT) din cadrul Ministerului Economiei : www.imm.gov.ro; www.aippimm.ro
Academic Business Incubators (Polonia): www.inkubatory.pl
JO Consulting (Italia): www.joconsulting.eu

Perioada de implementare: Februarie 2013 – Ianuarie 2015
Valoarea toală a proiectului: 170.293,11 €