Share

10 afaceri înființate printr-un proiect european

În ultimii ani, antreprenoriatul a devenit din ce în ce mai atractiv pentru români, lucru care se observă analizând datele furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. Numai în perioada ianuarie-mai 2015, 51000 de companii au fost înregistrate în România, comparativ cu 46000 în aceeași perioadă a anului trecut.

Tendința pozitivă se observă mai ales în rândul tinerilor care dezvoltă afaceri, ajutați fiind de oportunitățile de finanțare externă. Iată 10 astfel de business-uri care au fost dezvoltate în anul 2015 prin intermediul unui proiect european.

  1. Firmă de organizare evenimente

Mihnea Rădulescu și-a înființat o afacere în București de organizare și promovare a evenimentelor culturale. Publicul său include persoane care doresc sa participe la evenimente recreative și distractive (teatru, concerte, excursii etc.), la cursuri de dezvoltare personală sau companii care organizează teambulding-uri.

Radulescu Mihnea Andrei – m.a.radulescu@gmail.com

 

  1. FabricArt

Corina Constantinescu a creat un incubator de artă care reprezintă un punct de întâlnire între specialiști și public. FabricArt poate fi considerat un loc de discuții, consiliere și realizarea a obiectelor și amenajărilor de tip bricolaj.

Corina Maria Constantinescu – corina_amr@yahoo.com

 

  1. Exhaustive Design

Anca Dogaru și-a propus ca, prin intermediul Exhaustive Design, să asigure managementul acțiunilor de promovare, copywriting, design grafic, producție audio-video, afișaj outdoor și transit, producție obiecte promoționale, cercetare piață și direct-marketing.

Anca Mihaela Dogaru – dogaru.ancamihaela@yahoo.com

 

  1. Centru pentru îngrijirea sănătații

Igor Usacov își dorește să ofere oamenilor posibilitatea să se relaxeze atât fizic, cât și psihic prin realizarea unui centru de tratament axat pe vindecarea cauzelor, nu doar a efectelor.

Usacov Igor – usacov.igor@gmail.com

 

  1. Restomaster

Restomaster este un serviciu destinat clienților HoReCa ce propune optimizarea timpilor care afectează operațiunile zilnice. Restomaster este soluția propusă de către Horlaci Mircea managerilor și patronilor de restaurante în vederea creșterii încasărilor și optimizării modului în care funcționează locația.

Horlaci Mircea-Georgian – m.horlaci@gmail.com

 

  1. SC Dezvolt SRL

Alin Bălan și-a propus ca firma lui să se orienteze către satisfacerea și fidelizarea clienților prin rapiditate, servicii de calitate și profesionalism. S.C Dezvolt S.R.L are la bază o aplicație web și mobile prin care se pot contacta diverși prestatori de servicii  (medici, ingineri, arhitecți, instalatori etc.).

Alin Nicusor Balan – balan.alyn@gmail.com

 

  1. Ro-Travel SRL

Elena Prodea oferă, prin intermediul Ro-Travel SRL, atât servicii de ticketing, cât și pachete de servicii turistice pentru români și pentru turiștii străini. Agenția se axează pe ramuri precum: mediul rural, tururile culturale, aventura și sănătatea. Locațiile propuse variază de la cele mai cunoscute atracții turistice la zone mai puțin cunoscute și vizitate din România.

Prodea Elena Ramona – alex.mihai502@yahoo.com

 

  1. Vatra Satului

Nicu Stoian își dorește să ofere tuturor posibilitatea de recreere și de odihnă într-un loc superb, de aceea Vatra Satului este o cabană de lemn cu bucătărie, sală de mese și 4 dormitoare, cu terasă și o curte în care se desfășoară activități de recreere și odihnă.

Stoian Nicu Razvan – razvan.stoian39@gmail.com

 

  1. ro

Daniel Tutu a dezvoltat un portal web pentru punerea în legătură a producătorilor agricoli mici și medii precum și a asociațiilor de producători cu clienții care doresc să achiziționeze produse naturale sau bio direct de la producătorii certificați, înscriși pe portal. Proiectul se adresează în special producătorilor agricoli de produse tradiționale românești și fermierilor din mediul rural.

Tutu Daniel – danieltutu75@yahoo.com

 

  1. Aplicaṭie IT destinată turismului

Cristina Balea a realizat o aplicație destinată agențiilor de turism și persoanelor care doresc să-și găsească oferte de vacanță în concordanță cu preferințele lor. Aplicația este foarte ușor de utilizat și generează oferte personalizate, în funcție de cerințele clienților.

Balea Cristina Alexandra – alex_scout@yahoo.com

 

 

Acest articol face parte din campania de promovare a antreprenoriatului inițiată de Consiliul Județean Ilfov împreună cu asociațiile Travel Focus și Excelsior, ca parte din proiectul cu finanṭare europeanǎ “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ID POSDRU 149924. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.